Studenti hrají Woodyho Allena

7. února 2005

Olomouc - Zajímá vás příběh manželkou opuštěného třicátníka, bezradného a neodolatelně neobratného, který sbírá zvolna své sebevědomí, aby konečně potkal tu správnou ženu? Potom můžete zajít ve středu v 19 hodin do olomouckého Divadla hudby, kde studenti Slovanského gymnázia uvedou hru Woodyho Allena Zahraj to znovu, Same.

Režisérka Martina Bičová říká, že Slovanský tyátr má za sebou několik menších „hříček“, a proto se konečně odhodlal k něčemu pořádnému. Její volba padla na Woodyho Allena, jehož humor by podle ní mohl pobavit i mladou generaci. „Hlavní postava Allan vyznává filmového idola žen Bogarda, který to s nimi tak umí. Chce mít stejný šarm, jako měl on ve filmu Casablanca, a konečně už nějakou ohromit, ale stále tak nějak woody-allenovsky troskotá,“ říká režisérka k inscenaci, v níž také zazní melodie z tohoto filmu.

Se studenty pracuje ráda. „Je to osvěžující uvědomit si, že jim ještě o něco jde. Inscenaci zkoušíme po kouscích už rok. A ve středu máme premiéru,“ uvedla Bičová. O představení je velký zájem. „Proto jsem se s vedením Divadla hudby domluvila na tom, že představení zopakujeme ještě 29. března.“

Režisérka se přiznala, že se před premiérou trochu bojí. „Asi to tak má být, ale zdravá tréma je v pořádku. A třeba i u herců, protože zvyšuje výkon. Studenti, kteří jsou v divadle již čtyři roky, se už ale vycvičili a jevištní výkony zvládají dobře. Snažili jsme se, aby bylo všechno vyrovnané,“ řekla Bičová.

Vstupné na inscenaci je 50 korun.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - střední Morava

Autor: (rav)